Za našo streho smo morali kupiti nove kljuke za žlebove

nekaj mesecev nazaj, smo doma morali opraviti eno delo in sicer menjati naše žlebove. Na to delo pa smo čisto pozabili, saj se nikoli nismo spomnili specifično na le te, ter na to, da bi jih bilo potrebno menjati. Ko pa smo videli soseda, kako je menjal svoje žlebove, pa smo nato takoj pomislili, da bo tudi pri nas potrebno preveriti stanje le teh.

Za našo streho smo morali kupiti nove kljuke za žlebove

Ko pa smo jih preverili, pa smo lahko hitro videli, da so naši žlebovi že čisto zarjaveli. Zaradi tega pa je bila nato edina rešitev za to, da smo kupili nove. To pa je bilo tudi že kar nujno potrebno opraviti, saj je voda že odtekala iz raznih lukenj, ki so nastale na naših žlebovih, saj jih je rja že čisto razgrizla. Ko pa smo nato opravili nakup za nove žlebe, ter jih menjali, pa smo čisto pozabili kupiti še kljuke za žlebove, na katre pa se nismo niti spomnili ob menjavi žlebov.

Ker pa so bile te kljuke za žlebove že tudi zelo stare, ter se je rja razširila tudi čez le te, pa smo nekaj tednov po menjavi žlebov, neko jutro našli žlebove na tleh, saj so padli s strehe. Tako pa smo si ogledali, kje je bila težava, da so padli, nakar pa smo videli, da so bile kljuke za žlebove zarjavele, ter so se zato zlomile. Na srečo pa se naši novi žlebovi ob temu niso poškodovali, ter smo morali zato kupiti le nove kljuke, ter žlebe namestiti nazaj na le te. 

Tako pa smo imeli tukaj kar nekaj sreče, da se nam ti niso ob padcu poškodovali, saj bi nam to povzročilo kar velik stroške. Zato pa sedaj vemo, da bomo morali redno spremljati tako stanje žlebov, kot tudi teh kljuk, ki jih držijo ob strehi, saj nas tako to več ne bo moglo doleteti.